Autor Wątek: Pierwsze zawody  (Przeczytany 8602 razy)

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
Odp: Pierwsze zawody
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 26, 2022, 07:35:03 pm »
Przyznam, że ciężko będzie z taki "kursem".
Najlepsza metoda, to w tym momencie (lato), poczytać regulaminy konkurencji, pojechać na zawody i poobserwować jak zachowują się zawodnicy, jak w praktyce wygląda dana konkurencja, porozmawiać z zawodnikami. Z sędzią raczej nie, bo nie znajdzie czasu.
Life is brutal and full of zasadzkas...

robo7

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 05, 2022, 01:01:12 pm »
Było by super gdyby istniała opcja zawodów dla nowicjuszy bo jest Nas chyba sporo.. Nam /początkującym/było by zdecydowanie raźniej  a i klub mógłby się do tego  przygotować/wiadomo broń ,stres  nowicjuszy itp....ale rozumiem że to raczej trudne....

Margreta

• Karabin
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 05, 2022, 01:31:06 pm »
@robo7
Faktycznie chyba byłoby utrudnione, zrobić ograniczenie w zapisach na dane zawody dla nowicjuszy (np. tylko osoby mające licencję x czasu lub krócej:) i dodatkowo pomagać w technicznych sprawach każdej z osób startujących, pewnie by trwało wszystko sporo dłużej. Nie wydaje mi się, żeby to się udało. Chyba musimy pogodzić się z tym, że zdobywamy informacje wcześniej, przed zawodami (teorię nam w tym wątku życzliwi Koledzy chętnie udostępnili) a wiedzą na tematy praktycznej obsługi broni chcą się także podzielić:
https://forum.kksarsenal.pl/index.php?topic=57.0
tylko nie ma za bardzo chętnych ;)

michalm

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 05, 2022, 02:15:35 pm »
Hej.

Wiem dobrze o czym piszesz bo też byłem 1 raz na zawodach ostatnio. Co jest ważene w moim odczuciu.

NAJWAŻNIEJSZE. Bezpieczeństwo. Nie machać, pytać czy coś można żeby nie zarobić na start...

1. Zadaj pytanie będąc w kolejce. Nie widzę tutaj możliwości, że ktoś przed zawodami nie pokaże co i jak... W tej kolejce znajdą się na pewno pomocne osoby i na samej chćby strzelbie dowiedziałem się tego czego w sklepie nie usłyszę ;)
2. Podaj metryczkę i powiedz, że chcesz na początek zobaczyć jak wygląda dana konkurencja (chyba, że jest kolejka więc i tak będziesz za x osób). Ja tak zrobiłem przy okazji jak np. Bartek strzelał strzelbę i karabin.
3. Powiedz sędziemu, że są to Twoje 1 zawody. Może nie podpowie ale przypilnuje żeby wszystko było bezpiecznie.
Dodatkowy punkt, który był moim założeniem zawodów:
4. Bezpiecznie, powoli skupiając się na tym, żeby dobrze załadować (strzelba), przemieszczać się bezpiecznie, nie zapomnieć o jakiejś blaszce.

Można się umawiać w samym wątku zawodów, kto będzie, czy coś może pokazać.
Michal

Bartek

• Strzelba
    • Legion
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 05, 2022, 02:20:11 pm »
Na pewno łatwiej takie zawody jest zrobić na pneumacie - jest tam więcej czasu i jest bardziej kameralnie.

Mam trochę inna propozycję:
https://forum.kksarsenal.pl/index.php?topic=68.0

[edit]
Oczywiście na zawodach też - tutaj jak Michał pisał - zawsze ktoś pomoże, a jak będę w okolicy to chętnie podpowiem co i jak lub znajdę kogoś kto to zrobi ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2022, 02:22:18 pm wysłana przez Bartek »
Mój klub: Legion Tarnów -> https://legion.net.pl/

Piotr_M

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 08, 2022, 11:57:49 am »
Takie pytanie odnośnie klubowej broni.(Zawody pneumatyczne i Liga śrutowa na Pasterniku)
Czy wystarczy że w rezultatach zaznaczę "broń klubowa" przy zapisywaniu się na zawody czy muszę jeszcze coś zrobić żeby na zawodach skorzystać z broni klubowej?

Garrett

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 08, 2022, 01:33:05 pm »
Mam pytanie odnośnie zawodów pneumatycznych organizowanych na centralnej w Krakowie, które będą organizowane 20/08 - z jakiego pistoletu pneumatycznego oraz z jakiej amunicji można strzelać na tych zawodach? Czy będzie możliwość wypożyczenia z klubu pistoletu?

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 08, 2022, 02:31:00 pm »
@Piotr_M co do Ligi Śrutowej to generalnie wystarczy zaznaczyć "broń klubowa"... z tym, że klub nie posiada własnego karabinka semi-auto w 22LR, a do konkurencji snajper posiłkuje się wypożyczonym przez kogoś sprzętem. Pistolet oczywiście dostępny (Margolin), pomka do konkurencji strzelba standard manual (ale można nią też wystartować i w zwykłym standard i nawet open), BOK do TRAPa i SKEETa.
Najlepiej zadzwonić do prezesa jaka broń klubowa będzie dostępna.
Odnośnie Centralnej to jakieś mają klubowe do wypożyczenia - na pewno jest pistolet SNOWPEAK oraz jakiś Walther, karabinek też jakiś jeden jest. Amunicja to śrut Diablo 4.5mm

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 09, 2022, 03:33:41 pm »
Udało się zapisać na pierwsze zawody. Po wydrukowaniu metryczki widzę, że numer licencji "podzielił się" na dwa wiersze i ten drugi wiersz jest wydrukowany bezpośrednio na fragmencie tabeli. Coś mam nie tak w moich ustawieniach czy format metryczek w rezultaty24 nie nadąża za wzrostem zainteresowania strzelectwem sportowym?

Nii

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 09, 2022, 04:15:12 pm »
Sprawdź czy nie masz gdzieś "spacji" w rezultatach, format powinien być L-XXXXX. Jeżeli wydruk nie przeszkadza w uzupełnieniu tabeli sędziemu, to nie masz sie co przejmować. Metryczka jest tylko informacją dla sędziego "kto strzela" i by wpisać wynik, potem i tak weryfikowana jest przez kod QR w którym sa zapisane wszystkie dane z profilu.

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 10, 2022, 07:29:09 pm »
Miałeś rację, wpisałem swoją licencję w formacie takim, jaki mam na dokumencie z PZSS, czyli L-XXXXX/XX/XXXX. Sprawdziłem w dokumentach z poprzednich zawodów i licencje podawane są tylko w formacie w jakim Ty mi pisałeś, dzięki!

Garrett

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 11, 2022, 08:07:04 pm »
Cześć,

Czy na Rezultatach istnieje możliwość dodania sobie konkurencji albo ich zamiana już po opłaceniu wybranych wcześniej konkurencji? Mianowicie zapisałem się na ligę śrutową na 21.08 ale stwierdziłem, że jedną konkurencję chciałbym sobie zmienić i jedną dodać. Nigdzie nie widzę takiej opcji na stronie.

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 11, 2022, 08:15:10 pm »
Możesz to zrobić na dwa sposoby - albo anulować rezerwację i wtedy kasa wraca do Ciebie (oczywiście minie parę dni) albo w dniu zawodów pójść na początku do biura zawodów i zamienić sobie konkurencje. Ten drugi sposób jest chyba łatwiejszy i wygodniejszy ale niesie z sobą ryzyko, że już nie będzie miejsc na tą konkurencję, którą chcesz strzelić (choć w wakacje chyba raczej tak nie będzie).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2022, 08:17:31 pm wysłana przez Gallanonim76 »

wojtek

• Patent
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 30, 2022, 10:47:29 pm »
Też właśnie jestem po pierwszych zawodach i do tego co koledzy wyżej napisali (bardzo dobre rady) dodałbym jeszcze tylko od siebie, żeby nie zapomnieć uzupełnić numeru licencji w rezultaty24.pl zanim wydrukuje się metryczki :)

Ja właśnie popełniłem ten błąd i teraz w wynikach w miejscu licencji mam puste miejsce. W rezultaty24.pl wyniki są natomiast na moim koncie.
Orientujecie się czy będzie to problematyczne przy przedłużaniu licencji?

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 30, 2022, 10:53:10 pm »
Nie, nie będzie żadnego problemu.