Autor Wątek: Regulamin zawodów ZŁOTA JESIEŃ Podchorążych  (Przeczytany 1001 razy)

SkaY

• Arsenał
  • Patent
  • *
Regulamin zawodów ZŁOTA JESIEŃ Podchorążych
« dnia: Sierpnia 11, 2024, 01:25:25 pm »
Witam

Chciałbym wystartować w swoich pierwszych zawodach, na stronie rezultaty widzę najbliższe zawody ZŁOTA JESIEŃ organizowane przez klub WKS. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć regulaminu tych zawodów, mianowicie chodzi mi jaki rodzaj broni jest dopuszczony do poszczególnych konkurencji. Wiadomo tam gdzie .22 lr to tylko ten kaliber ale np pistolet sportowy, a pistolet bojowy to też tylko .22lr czy centralny też? Jak z optyką przy karabinkach?

Drugie pytanie, w kalendarzy MZSS są zawody ligi śrutowej w dniu 18.08 jednak na stronie klubu i w portalu rezultaty nie widzę takich zawodów. Czy zostały odwołane? 

Bartek

• Strzelba
    • Legion
Odp: Regulamin zawodów ZŁOTA JESIEŃ Podchorążych
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 11, 2024, 02:36:47 pm »
Nie byłem u nich na zawodach, ale poprzednie komunikaty mają coś takiego:
Konkurencje:
1. PCZ20- Pistolet Centralnego Zapłonu część dokładna czas 25 min./25 strzałów
2. PSP20- Pistolet Sportowy (.22lr) część dokładna czas 25 min./25 strzałów
3. PB20- Pistolet Bojowy czas 60 sek./20 strzałów
4. PB20M- Pistolet Bojowy MINI (.22lr) czas 60 sek./20 strzałów
5. KB20- Karabinek Bojowy czas 60 sek./20 strzałów
6. KB20M- Karabinek Bojowy MINI (.22lr) czas 60 sek./20 strzałów
Mój klub: Legion Tarnów -> https://legion.net.pl/

Margreta

• Karabin
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 11, 2024, 09:51:47 pm »
@skaY A co do zawodów 18. sierpnia- zapisy na zawody Arsenału, z tego co wiem, pojawiają się teraz mniej niż 7 dni przed dniem zawodów. Pozostaje nam sprawdzać czy w R24 już są, myślę że jutro, pojutrze już się pojawią.

prozm

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 12, 2024, 01:42:54 pm »
Już można rezerwować konkurencje na MLŚ.

SkaY

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2024, 10:08:34 pm »
Już zarezerwowałem :) Co do tego regulaminu na Wawelu nie wie nikt może czy w konkurencjach:
25m Pistolet Bojowy (OPEN) - 20 strzałów
25m Pistolet Centralnego Zapłonu 20 cz.d.
25m Pistolet Sportowy 20 cz.d.
wystartuję z centralnym zapłonem 9mm?
Teoretycznie dla .22 jest konkurencja 25m Pistolet Bojowy MINI (.22lr) (OPEN) - 20 strzałów

Adamek

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 14, 2024, 06:28:08 am »
Co do tego regulaminu na Wawelu nie wie nikt może czy w konkurencjach:

25m Pistolet Sportowy 20 cz.d. - Jak sama nazwa wskazuje jest to pistolet sportowy 22LR (tylko boczny zapłon)
25m Pistolet Centralnego Zapłonu 20 cz.d. - Jak sama nazwa wskazuje jest to centralnego zapłonu (tak np 9mm)
25m Pistolet Bojowy (OPEN) - 20 strzałów - tu nie ma pewności, ale zazwyczaj był to tylko pistolet centralnego zapłonu (np 9 mm). Dla bocznego zapłonu zazwyczaj jest "Pistolet bojowy MINI"

wodan

• Administrator
  • Strzelba
    • Wodana zabawy z bronią
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 14, 2024, 09:41:55 am »
To ja jeszcze dodam pewną oczywistość, która niejednokrotnie budziła wątpliwości: psp i pcz jest strzelany z jednej ręki, pb z jednej lub z dwóch, jak kto woli.

Caiman7

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 14, 2024, 10:49:01 pm »
Już zarezerwowałem :) Co do tego regulaminu na Wawelu nie wie nikt może czy w konkurencjach:
Teoretycznie dla .22 jest konkurencja 25m Pistolet Bojowy MINI (.22lr) (OPEN) - 20 strzałów

Byłem tam na początku roku. Tak, na centralny/bojowy możesz strzelać 9mm. Generalnie jak tam wejdziesz to idź do recepcji, daj metryczki i opłać starty. Upewnij się, że na metryczkach masz wpisany numer licencji (po jej nadaniu trzeba samemu wpisać na stronie, automatycznie jej nie wydrukuje ale możesz napisać długopisem).

Strzelania są na ogół na dwóch torach. Po prawej od wejścia (prawej stojąc na wprost recepcji) masz część dokładną, strzelanie na zasadach sportowych (dużo czasu, 1 ręka). Rejestrujesz się na godziny, wpuszczą Cię wcześniej tylko jeśli ktoś inny się nie stawi na swoją godzinę.

Jak tylko będziesz mógł, idź na lewo. Tam jest strzelanie bojowe (mało czasu, można z obu rąk, weź dodatkowy magazynek). Tu niby też zapisujesz się na konkretną godzinę, ale da radę wejść wcześniej jeśli jest miejsce. Do tego jeśli zapisałeś się na starty o różnych godzinach, prowadzący pozwala Ci od razu ogarnąć wszystkie starty od ręki, bez zbędnego czekania i zamieszania. Przynajmniej tak było w moim przypadku ;)