Autor Wątek: Pierwsza licencja  (Przeczytany 16783 razy)

Bartek

• Strzelba
    • Legion
Odp: Pierwsza licencja
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 09, 2022, 06:56:38 pm »
@tdk w tym miesiącu masz:
13 Kocham Broń Bochnia: http://mzss.pl/uploads/kalendarz/2022-11-13_K_Kochambron.pdf - warto skontaktować się czy mają broń klubową
13 WKS Wawel: http://mzss.pl/uploads/kalendarz/2022-11-13_K_WKS_Wawel_V1.pdf tak samo zapytaj o broń
19 Arsenał, zawody w Myślnicach (karabin i pistolet - brak strzelby)
20 Arsenał, Bochnia (pistolet, karabin, strzelba - jest broń klubowa na 100%)
27 Silver Target, Kraków Pasternik  (pistolet, karabin, strzelba - jest broń klubowa na 100%)

W grudniu masz:
4 Arsenał, Kraków Pasternik  (pistolet, karabin, strzelba - jest broń klubowa na 100%)
11 Silver Target, Kraków Pasternik  (pistolet, karabin, strzelba - jest broń klubowa na 100%)

naprawdę w ciągu najbliższego półtora miesiąca na kalendarzu MZSS znajdziesz około 40-50 różnego rodzaju zawodów. Naprawdę nie zrobić startów to musisz się starać...
Mój klub: Legion Tarnów -> https://legion.net.pl/

MJacek

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 09, 2022, 07:10:18 pm »
@tdk jedz 20-go na Bochnię, zapisz się na na wszystkie 8 konkurencji, na jedną godzinę po dwie konkurencję, następna godzina następne dwie konkurencję. 
Np. godzina 10ta, karabin taktyczny open i standard, na 11tą mini snajper i snajper open, na godzinę 12 pistolet czarny koń i zebra. No i na 13 dwie strzelby, open i standard.
Wszystko można z klubowej broni strzelić. Dasz radę.
Ja tak za pierwszym razem zrobiłem i było całkiem miło i przyjemnie :) Spieszyłem się bo był covid i nie było wiadomo co dalej będzie.
Jak będzie Twoja kolej to dawaj od razu wszystkie metryczki na dane stanowisko, na daną broń, karabin, strzelba, pistolet, prawdopodobnie uda Ci się robić po dwie konkurencję, u mnie tak było, jak skończyłem strzelać jedną konkurencję, na przykład strzelbę open to pytałem sędziego czy mogę zostać na torze i strzelić standard, i się zgadzano. Tak było ze wszystkimi konkurencjami na danym torze.
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2022, 07:28:57 pm wysłana przez MJacek »

Arek J

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 10, 2022, 10:58:20 am »
Hm... chciałbym mimo wszystko prosić współklubowiczów o nieco empatii dla innych w sprawie planowania startów.
Zapisywanie się na jedną godzinę na kilka konkurencji, bez fizycznej możliwości bilokacji powoduje zamieszanie, bałagan i niepotrzebne kwasy u innych startujących.
Korzystając z zapisów na godzinę każdy sobie jakoś planuje przyjazd na zawody i ocenia czas jaki na to poświęci. Jeżeli ktoś zapisze się na jedną godzinę na dwie konkurencje to oznacza, że dla każdej takiej sytuacji ktoś nie wystartuje w swojej turze - albo (co powinno mieć miejsce i było nawet poruszane na spotkaniu klubowym) taki zawodnik powinien być wstawiony na koniec kolejki.
Ilość torów nie jest z gumy, startów potrzebują wszyscy.
W sytuacji podbramkowej oznaczać to powinno poświęcenie dnia na zawody (trudno, ale to mimo wszystko powinna być sytuacja wyjątkowa) a nie rozwalanie grafika całych zawodów.
Koleżanki i koledzy wskazują, że zawodów jest wiele i mimo końcówki roku nie ma problemów z "zaliczeniem" startów.
Szanujmy się i starajmy się aby nasze hobby było związane z przyjemnością a nie niepotrzebną nerwówką.
Wiem, że przynudzam ale .... ;)

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 10, 2022, 11:50:35 am »
Faktycznie zapisywanie się na kilka konkurencji rozgrywanych w tym samym czasie jest złym pomysłem. Natomiast to co mogę z własnego doświadczenia zaproponować, to wpisać się tak, żeby swoje starty mieć rozpisane na cały dzień zawodów. Również nie warto zakładać, że nie posiadając własnej broni uda się płynnie przejść z jednej konkurencji na drugą.
Na zawodach na Pasterniku byłem raz. Danego dnia strzeliłem 5 konkurencji (2 pistoletowe, 1 karabinowa, 2 strzelbowe) i zapisując się wybierałem takie grupy, żeby pomiędzy konkurencjami była godzina czasu wolnego, a i to dwukrotnie okazało się niewystarczające (kolejka do tzw broni klubowej).
Dodatkowo (wiele osób już to powtarzało): strzelać konkurencje śrutowe najpierw (rano na strzelbach dynamicznych nie ma tłumu), a potem szukać swojej szansy startu w części kulowej. Po południu na stanowiskach pistoletowych było pusto, a konkurencje można było rozegrać aż dwie.

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 10, 2022, 01:04:22 pm »
@tdk - czyli jednak miałem rację, że dostaniesz licencję na 2022.

@Arej J, @Dawid Wójs - problem jest z zawodnikami, którzy zapisują się na jedną zmianę na konkurencje, których tory/osie są w różnych miejscach. W Bochni ja nie widzę problemu by się zapisać na jeden tor strzelby na konkurencje standard i open, albo na pistoletSpeed standard i open. I delikwent powinien wylądować na koniec kolejki jeśli zostawia metryczkę i idzie na inny tor, przychodzi jego kolej a jego nie ma. I nie powinno być dla takich zawodników taryfy ulgowej, że on przecież był w kolejce - trafia na koniec i już.
Life is brutal and full of zasadzkas...

MJacek

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 10, 2022, 09:27:46 pm »
Chodziło mi o to że na jedną godzinę zapisuję się na dwie konkurencje odbywające się na tym samym (jednym) torze z jednej broni, wtedy da się strzelić pod rząd obie konkurencję, ja nie miałem z tym problemu po rozmowie z sędziami.
Strzeliłem na przykład karabin open i pytałem sędziego czy mogę pozostać na stanowisku do strzelania karabinu standard. (Karabinem standard można strzelić open, podobnie strzelba dynamiczna, standard i open jedna broń.) Metryczkę sędzia na karabinie już miał bo dałem dwie na zapisach.
Analogicznie pozostałe konkurencję pistolet i strzelba.
Nie ma problemu w takim ustawieniu żeby iść do Maćka po broń i amunicję i wyrobić w danej godzinie te dwa starty.
Na tory przychodziłem przed czasem bo się dało, i szybciej niż w godzinę dokonywałem obu startów, mając jeszcze czas na zaniesienie broni i wzięcie nowej od prezesa :)
Nie sądzę żebym takim rozpisaniem sobie zawodów utrudniał komuś innemu starty.
Za to często zdarza się ze jak jestem na torze to wyczytywane są osoby które mają startować a ich nie ma, to jakaś patologia.
Ja daję metryczki i czekam na dupie na swoją kolej :) Ale cieszę się że nie ma tych delikwentów bo czasami trafiło mi się dać metryczkę i sędzia czyta, jedną osobę, drugą, trzecią, czwartą, nie ma i ja strzelam :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2022, 09:36:43 pm wysłana przez MJacek »

Adamek

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 11, 2022, 11:16:14 am »
No ale w ogóle robicie sztuczne problemy. Mając P,K,S ma się do wyrobienia 4+2+2 starty. W samym grudniu tylko Arsenał będzie organizował 4 zawody (Bochnia, Myślenice, Pasternik, Centralna).
Jadę np na Bochnię i zapisując się tylko na 1 konkurencję na 1 godzinę to bez problemu robię 5 startów. (od godz. 10 do 14). Zostają mi 3 starty, które mogę śmiało zrobić zawody w Myślenicach, Pasterniku, na Centralnej różnie- czasem są 2 konkurencje, a czasem są 3.

Już nie mówiąc że jest wiele innych klubów które organizują zawody oraz fakt że jak co roku na pewno jeszcze w okolicach świąt /sylwestra będzie organizowany przez jakiś klub dodatkowy "turniej dla spóźnialskich".
Więc spokojnie można sobie wyrobić starty.

mateuszr

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: Listopada 29, 2022, 08:55:36 am »
A jak rozliczamy starty w zawodach, które są poza portalem rezultaty24?

Komunikaty z zawodów w jakiej formie dostarczyć do klubu?

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 29, 2022, 10:51:04 am »
https://kksarsenal.pl/przedluzanie-licencji-na-2022/
Powyżej instrukcja jak robiło się to w ub. roku. Punkt 2 opisuje dokładnie co ze startami w zawodach poza rezultaty24.pl.

Amrosss

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 28, 2023, 11:05:48 am »
Siemka, wiecie może czy pierwsza licencja PZSS ma przyjść na adres domowy czy do klubu?

Nii

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 28, 2023, 11:45:40 am »
Do klubu.

Amrosss

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 28, 2023, 04:48:40 pm »
A będzie jakieś info od klubu na stronie czy mam się kontaktować z prezesem?

Nii

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 28, 2023, 04:55:54 pm »
Będzie na stronie i na forum :)

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 29, 2023, 09:01:56 am »
A mi przyszedł komunikat z Rezultaty24, że plastik już jest do odbioru u prezesa.
Life is brutal and full of zasadzkas...

Pawel

• Licencja
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 03, 2023, 06:25:52 pm »
Mam dokładnie tak samo - niedługo będzie 3 tygodnie...

pozdr,
Paweł

Jeżeli na PZSS mam przy licencji zawodniczej status "Zatwierdzony przez klub - oczekiwanie na opłacenie przez klub" to mam robić coś więcej? Na rezultaty24 przy opłacie za wydanie pierwszej licencji zawodniczej PZSS/2022 mam Status "wniosek rozpatrzony pozytywnie".