Autor Wątek: Legitymacja osoby dopuszczonej do posiadania - kiedy wydawana?  (Przeczytany 666 razy)

koyot

• Arsenał
  • Licencja
  • *
Legitymacja osoby dopuszczonej do posiadania - kiedy wydawana?
« dnia: Marzec 14, 2023, 10:34:37 pm »
Hej,
Dostałem decyzje i zastanawiam się - kiedy dostanę legitymację osoby dopuszczonej? Bo czerwoną książeczkę posiadacza to wiem, że przy pierwszej rejestracji.

dulare

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
Odp: Legitymacja osoby dopuszczonej do posiadania - kiedy wydawana?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2023, 05:54:56 am »
A jaką drogą dostałeś decyzję?

Ja decyzję odbierałem na miejscu, książeczkę z dopuszczeniem dostałem razem z decyzją. Odbierałem na miejscu, tyle że to było już sporo lat temu.

Marcin_M

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2023, 07:17:59 am »
Podobnie jak w listopadzie, teraz prawdopodobnie znów jest jakiś problem z dostępnością legitymacji osoby dopuszczonej tzn. nie jest wysyłana z automatu wraz z decyzjami. Ja otrzymałem legitymację  dopiero w tym dniu, w którym odbierałem legitymację posiadacza broni. Rejestrując pierwszą broń poinformowałem, że nie otrzymałem dotychczas legitymacji osoby dopuszczonej.

Margreta

• Karabin
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2023, 09:11:16 am »
Rok temu w kwietniu legitymacja była wydawana razem z decyzją o pozwoleniu. Wysyłka pocztą, nie odbiór na miejscu.

koyot

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2023, 01:52:08 pm »
Strzelectwo sport dla cierpliwych - pewnie dostane wraz z legitymacja posiadacza. Na razie i tak chyba do niczego by mi się nie przydała. A zawsze "gdybyco" to mogę z decyzją jeździć.
Dzięki za odpowiedzi.

PiotrK

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2023, 11:52:48 am »
Mały update: legitymacje są już dostępne.

27go lipca wysłałem polecony priorytet z fakturą, wnioskiem o rejestracje pierwszej broni i wnioskiem o wydanie legitymacji osoby dopuszczonej do posiadania broni. 11go sierpnia dostałem obie legitymacje pocztą.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2023, 11:55:30 am wysłana przez PiotrK »
Piotr K