Autor Wątek: Przedłużenie licencji na 2024  (Przeczytany 4094 razy)

Darlon

• Arsenał
  • Karabin
  • *
Odp: Przedłużenie licencji na 2024
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 14, 2023, 10:11:57 am »
Ludzie, spokojnie, to trwa. Ludzi w klubie jest dużo a i PZSS jest z załatwianiem spraw mniej więcej na poziomie poczty polskiej. Złożyliście wniosek to licencję dostaniecie. Przypominam, ważna na 2024 a dalej mamy 2023. Jest koniec roku, dużo spraw, ludzie chorują, święta itd. Wszystko trwa dłużej. A jeśli to twoja pierwsza licencja to trudno, wybrałeś taki moment to poczekaj

PiotrK

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 14, 2023, 01:50:20 pm »
Nie jest to moja pierwsza licencja. Po prostu zastanawiam się jak to wygląda to w świetle prawa gdy mam już pozwolenie na broń. Zgodnie z przepisami ważna licencja jest jednym z wymogów i tutaj rodzi się pytanie czy musi być zachowana ciągłość. Przykładowo co jeśli cała procedura wydłuży się do lutego 2024? Wątpię że, ktoś się doczepi do tego że w styczniu jeszcze nie miałem licencji ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo jak zachowa się WPA
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2023, 01:56:53 pm wysłana przez PiotrK »
Piotr K

Arek J

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 14, 2023, 02:59:50 pm »
Bez paniki - WPA nie zaczyna sprawdzania 1. stycznia :)
Klub też "chyba" nie donosi 2. stycznia kto nie opłacił licencji :)
Daj szansę Prezesowi i związkowi:)

KaeM

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 14, 2023, 04:45:15 pm »
WPA się zainteresuje na wniosek Prezesa klubu , jak nie przedłużysz licencji / nie opłacisz tego co trzeba , zazwyczaj pewnie po paru msc od takiego zdarzenia.
Prezesi periodycznie sprawdzają te tematy , czekając aż zejdzie więcej by kliknąć "zaznacz wszystkie"

Marcin_M

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 14, 2023, 06:34:36 pm »
@PiotrK

Zgodnie z art. 27 ust. 5 uobia, zarządy stowarzyszeń strzeleckich są obowiązane do corocznego składania właściwym organom Policji aktualnych wykazów członków uprawiających strzelectwo z użyciem własnej broni oraz do powiadamiania tych organów o wykluczeniu wymienionych członków tych organizacji w terminie 30 dni od dnia wykluczenia.

Jeśli złożyłeś wniosek o przedłużenie licencji zawodniczej oraz opłaciłeś składkę członkowską to możesz spać spokojnie. Jedynym minusem jest to, że jeśli weźmiesz udział w zawodach na początku przyszłego roku nie mając licencji zawodniczej ważnej na rok 2024 to nie będą się liczyły osobostarty do przedłużenia licencji na rok kolejny, tj. 2025.

KaeM

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 16, 2023, 02:17:03 pm »
Wczoraj WZSS zatwierdził , teraz PZSS - Oni z tego co pamiętam szybko działają , także pewnie do wtorku będzie przyklepane dla tych którzy przedłużali w okolicach 5.12

Pio

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 04, 2024, 08:56:49 pm »
Hey,

Chciałem zapytać, czy ktoś z Was, kto przedłużał członkowsko około 5 grudnia, otrzymał już licencję? Od 15 grudnia mam w systemie "Zatwierdzony przez WZSS - oczekiwanie na decyzję PZSS".

Dzieki.

wodan

• Global Moderator
  • Karabin
    • Wodana zabawy z bronią
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 04, 2024, 09:06:36 pm »
Mam tak samo i z tego co wiem, nie tylko ja. Musimy cierpliwie czekać.

xitpa

• Patent
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 04, 2024, 09:20:02 pm »
Też od 15 grudnia mam „zatwierdzony przez WZSS-oczekiwanie na decyzję PZSS” 🤷🏻‍♂️ PZSS ma chyba 30 dni więc do 15 stycznia mamy dostać licenzje 🤞

Marcin_M

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 04, 2024, 11:13:29 pm »
U mnie również identyczna sytuacja jak u Kolegów powyżej.

Arek J

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 05, 2024, 07:29:25 am »
Koledzy z innego forum piszą, że dostają zatwierdzenia wniosków z datami z około 7 grudnia (dane z 3 stycznia) - proces trwa :)

Pio

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 05, 2024, 12:03:07 pm »
Ok, jasne.

Dziękuje za szybkie odpowiedzi.   :)

Rzufik1

• Patent
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 05, 2024, 10:09:52 pm »
Nie jest to moja pierwsza licencja. Po prostu zastanawiam się jak to wygląda to w świetle prawa gdy mam już pozwolenie na broń. Zgodnie z przepisami ważna licencja jest jednym z wymogów i tutaj rodzi się pytanie czy musi być zachowana ciągłość. Przykładowo co jeśli cała procedura wydłuży się do lutego 2024? Wątpię że, ktoś się doczepi do tego że w styczniu jeszcze nie miałem licencji ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo jak zachowa się WPA

Wygląda na to że chyba druga twoja licencja, żeby było jasne to zanim w klubie pojawili się w zarządzie normalni ludzie to Arsenal dostawał licencję klubowa w marcu... I wtedy dopiero mogliśmy składać wnioski o licencję.....
Pewnie  w ciągu następnych lat to wróci, bo Ci normalni już nie są w klubie,
Wróci era kamienia łupanego i kolejek do konkurencji, chyba że prezes czegoś się tam nauczył, ale wątpię.

Ważne że  w Krakowie pojawi się nowa iskierka która precyzyjnie wyznaczy kierunek w sporcie strzeleckim.

MJacek

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 06, 2024, 01:23:15 pm »
Tak z ciekawości to czemu klub tak długo czekał na licencję od PZSS? Że dopiero w marcu dostawał??? Bo mnie to dziwi trochę, to trzeba cisnąć na PZSS i przypominać się co chwile że się czeka czy co? Czy po prostu klub tak późno wysyłał dokumenty że dopiero w marcu była  odpowiedz?
Uchyl rąbka tajemnicy bo widzę że coś wiesz :)

A o jakiej to iskierce piszesz?

Rzufik1

• Patent
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 07, 2024, 01:22:48 pm »
Tak z ciekawości to czemu klub tak długo czekał na licencję od PZSS? Że dopiero w marcu dostawał??? Bo mnie to dziwi trochę, to trzeba cisnąć na PZSS i przypominać się co chwile że się czeka czy co? Czy po prostu klub tak późno wysyłał dokumenty że dopiero w marcu była  odpowiedz?
Uchyl rąbka tajemnicy bo widzę że coś wiesz :)

A o jakiej to iskierce piszesz?

Jak nie potrafisz wypełnić papierów dla związku i ciągle dostajesz do poprawy lub uzupełnienia braków to tak to wygląda. W klubie mówi się że to związek ma kłopoty, że system nie działa, że klubowi wiatrem w oczy... A tak naprawdę kłopot jest z odpowiednim wypełnieniem papierów i dopełnieniem formalności.

Ale spokojnie na ten rok jest licencja, a na 2025r pewnie do czerwca prezes ogarnie.