Autor Wątek: WPA  (Przeczytany 13891 razy)

Grzehuu

• Arsenał
  • Karabin
  • *
Odp: WPA
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 15, 2022, 11:07:10 pm »
słyszałem że ktoś ostatnio pisał że nasz - "najwspanialsze na świecie WPA" - daje 6+10
ktoś wie coś więcej na ten temat?
"Znacznie więcej niż dobrym słowem zdziałasz dobrym słowem i spluwą." — Al Capone

Piotr_M

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 16, 2022, 08:35:36 am »
Kto

fugi

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 16, 2022, 09:48:14 am »
Na innym znanym forum kilka osób potwierdza że dają 6+10

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 18, 2022, 05:48:46 pm »
Z tego co wiem wraca 15.....
Czy ktoś miał ostatnio kontakt z Prezesem? Próbowałem kilkukrotnie dzwonić, ale w słuchawce ciągle "abonent chwilowo niedostępny".

Bartek

• Strzelba
    • Legion
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 18, 2022, 06:12:44 pm »
Podobno już wrócił z urlopu. Jak coś to wpadnij na Pasternik - może ma trening. Jak nie to w niedziele będzie na zawodach.
Mój klub: Legion Tarnów -> https://legion.net.pl/

Cybul

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 18, 2022, 09:51:52 pm »
Tak wrócił, wczoraj był już na pasterniku.. w niedzielę na lidze na pewno będzie :D

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 18, 2022, 11:08:34 pm »
OK, dzięki za odpowiedzi. Udało mi się telefonicznie dobić i sprawę załatwić.

QubekZ

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 20, 2022, 09:24:40 pm »
Witam, czy spotkał się już może ktoś z odwołaniem od badań lekarskich i psychologicznych prze Krakowskie WPA?
 Niestety napotkałem taką właśnie trudność i nurtuje mnie pytanie czy sprawa jest definitywnie przegrana, i przejście takich badań graniczy z cudem?
Przez prowadzącego sprawę zostałem poinformowany ze jeżeli badania będą pozytywne to nie będą robić więcej trudności, ale takie trochę to dla mnie podejrzane….

Cybul

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 20, 2022, 09:57:43 pm »
Witam, czy spotkał się już może ktoś z odwołaniem od badań lekarskich i psychologicznych prze Krakowskie WPA?
 Niestety napotkałem taką właśnie trudność i nurtuje mnie pytanie czy sprawa jest definitywnie przegrana, i przejście takich badań graniczy z cudem?
Przez prowadzącego sprawę zostałem poinformowany ze jeżeli badania będą pozytywne to nie będą robić więcej trudności, ale takie trochę to dla mnie podejrzane….

jeżeli jesteś zdrowy to warto się odwołać .. :D chyba że komuś tam podpadłeś :D

Nii

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 20, 2022, 10:03:39 pm »
@Cybul ale to WPA sie odwołuje od badań które on przedstawił z wnioskiem (przynajmniej tak to rozumuje)

@QubekZ jaką przyczynę odwołania podało WPA?

QubekZ

• Arsenał
  • Patent
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 20, 2022, 10:55:19 pm »
Tak, to WPA się odwołało.
Chodzi o wpisy w KSIP sprzed ponad 10lat.
Niestety miałem sporo pecha ponieważ, 9 sierpnia otrzymałem pismo z Komendy Głównej ze przychylają się do mojego wniosku o wyczyszczenie historii w  KSIP, natomiast WPA sprawdziło rejestr kilka dni wcześniej.

Nii

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 20, 2022, 11:15:57 pm »
Ja bym w pierwszej kolejności przedstawił prowadzącemu pismo które otrzymałeś z Komendy, jeżeli WPA będzie dalej podtrzymywało odwołanie to zrób badania, jeżeli to co się wydarzyło 10 lat temu było, minęło i nie rzutuje na Twoje obecne życie to nie powinno być problemów. Ewentualnie możesz wspomóc sie prawnikiem. Szkoda że nie poczekałeś z wnioskiem na wyczyszczenie w KSIP.

MaNo

• Pistolet
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 22, 2022, 07:02:17 am »
Nowe pozwolenia wnioskować 6 SPORT / 10 KOLEKCJA - zmienił się naczelnik - wszystko działa i bez żadnych problemów

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 29, 2022, 11:00:48 am »
Wniosek pisać na formularzu dostępnym na stronie Policji, na wzorze z Braterstwa, czy absolutnie nie ma to znaczenia?
W normalnym kraju nie powinno to mieć najmniejszego znaczenia, natomiast pytam o "dobre praktyki" w tym zakresie, bo w jakim (administracyjnie) kraju żyjemy chyba nikomu nie trzeba przypominać.

Nii

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 29, 2022, 11:03:31 am »
Bez znaczenia