Autor Wątek: Pierwsze zawody  (Przeczytany 4834 razy)

mateuszr

• Arsenał
  • Licencja
  • *
Odp: Pierwsze zawody
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 07, 2022, 05:07:01 pm »
Tak to wiem.

Mam jednak problem jak klub rozlicza starty gdzie są 3 rodzaje broni 1 jednej konkurencji.

Załóżmy, startuję w jednej konkurencji w której kolejno strzelam pistolet - karabin - strzelba i to jest "sumowane" i jest jakby jedną konkurencją.

Czy klub zaliczy mi w takiej sytuacji po jednym starcie z każdej broni czy wybieram tylko jakby jedną wiodącą z takiego startu.

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 07, 2022, 05:26:37 pm »
Jeżeli ten klub, co ma taką konkurencję 3gun, jest Twoim macierzystym, to pewnie Ci zaliczy jako 3 starty (ale lepiej dopytać w klubie).
Jeśli to "obcy" klub, jeśli to na wynikach jest jako jedna konkurencja, to raczej do zaliczenia jako jeden start - a na który rodzaj broni to chyba sam musisz sobie zdecydować.
Na ten przykład typowe zawody IPSC, niby 6 torów, a zaliczone jest jako jeden start.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2022, 05:29:36 pm wysłana przez Gallanonim76 »
Life is brutal and full of zasadzkas...

Bartek

• Strzelba
    • Legion
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 07, 2022, 07:32:36 pm »
Kwestia jak to jest na komunikacie z zawodów.
Jeżeli klub zrobił jedną konkurencję w której używasz pistoletu, strzelby i karabinu i będzie na komunikacie to jako jedna konkurencja to będzie to zaliczone jako jeden start w jednej broni.
Jeżeli rozbije to na osobne konkurencje na komunikacie i np zrobi dodatkową klasyfikację to masz szanse, że każda będzie do zaliczenia jako osobna konkurencja.

Dlatego zazwyczaj zawody klubowe są na konkretną konkurencję. 3 gun raczej jest dla ludzie to lubiących ;)
Mój klub: Legion Tarnów -> https://legion.net.pl/