Bardzo fajny temat :-)
Jeżeli chodzi o nasze klubowe zawody to jak pisałaś rejestracja jest przez
https://zawodnik.rezultaty24.pl. Oprócz Arsenału z tego systemu korzysta sporo klubów (Silver, KVG, itp). Można też zakupić metryczki na zawodach, ale nikt wtedy nie gwarantuje miejsca, albo może być wyższa cena. W R24 po prostu wybieramy co i jak, płacimy (Blik i mamy w kilka sekund), drukujemy metryczki, wycinamy je (by później na zawodach nie szarpać się) i zabieramy ze sobą ;-) Jak zapomnisz to musisz później szukać kogoś kto ci wydrukuje je. N naszych zawodach na Pasterniku na hali 50m, na Bochni szukać Marcina lub Krzyśka Kukułki.
Niestety oznacza to bieganie i szukanie tych osób - mam nadzieję, że do końca wakacji to się zmieni...
Jeżeli chodzi o broń to szukasz Maćka na Bochni, Myślenicach i częściowo na Pasterniku (strzelba do dynamiki i trapa) lub na hali 50 m karabinów. Niestety nie wiem jak jest na innych zawodach. Nie pytaj mnie ile to kosztuje - po prostu nie wiem.
Możesz też poprosić znajomego o to by pomógł ci w czasie zawodów.
Jednak przed zawodami zalecam udać się na zakupy:
1. Kupić okulary do ochrony wzroku (na strzelbie i dynamice bez tego nie podchodź). Mogą być nawet najtańsze ze sklepu budowlanego. Jeżeli masz okulary na co dzień to wg przepisów jest ok
2. Słuchawki - też kupisz w sklepie budowlanym i na początku takie polecam. Dlaczego? Bo je zgubisz lub po prostu zostaną w aucie jako zapas. Później kupisz sobie słuchawki aktywne... które mogą być nielegalne (czekam na zmianę, a część sędziów przymyka na to oko) na zawodach wyższej rangi. Można tez kupić słuchawki takie do środka uszów - koszt około do 100 zł na allegro.
3. Długopis lub kilka - warto mieć ze sobą
4. Kup jakąś mini apteczkę z plastrami - na serio tyle razy ile przetniesz sobie coś to podziękujesz
5. Czapeczkę z daszkiem - jak jest ładna pogoda
Jak coś pytaj