Autor Wątek: Pierwsza licencja  (Przeczytany 5896 razy)

Bartek

• Strzelba
    • Legion
Odp: Pierwsza licencja
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 28, 2022, 12:31:06 pm »
Wygląda jak jakiś błąd w systemie PZSS. @MaNo może coś o tym wiesz?
Mój klub: Legion Tarnów -> https://legion.net.pl/

MaNo

• Pistolet
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 28, 2022, 08:34:16 pm »
Cześć,

U mnie wczoraj pojawiła się informacja o nadaniu patentu, w rezultatach mam opłacone wszystko, a kiedy składam wniosek o licencje pokazuje się komunikat jak w załączniku.

Czy powinienem jeszcze na coś zaczekać czy to jakiś błąd w systemie?

Jako klub mamy ubezpieczenie w systemie do 27.08.2022 - nowe ubezpieczenie jest dostarczone do PZSS, i myślę że dzień max 2 temat będzie odblokowany, taka sytuacja co roku występuję - niestety ;)

mateuszr

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 28, 2022, 09:46:22 pm »
Ok, wielkie dzieki za odpowiedz, w takim razie czekam i odświeżam Portal ;)

mateuszr

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 30, 2022, 02:02:12 pm »
Gdyby ktoś jeszcze miał ten problem co ja, to informuję że już wszystko działa. Wniosek złożony.

Grzesiek91

• Licencja
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 30, 2022, 06:55:21 pm »
Orientuje się może ktoś jak długo trzeba czekać na akceptację klubu po złożeniu wniosku o licencję?

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 31, 2022, 10:17:31 am »
Złożyłeś wniosek przez rezultaty24? Opłaciłeś pierwszą licencję (50zł - też przez rezultaty24)?

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 31, 2022, 10:27:59 am »
Z reguły prezesowi zajmuje to max. 2-3 dni. Jeśli po tym czasie nie ma akceptacji przez klub - dzwonić do prezesa i męczyć o to.
Life is brutal and full of zasadzkas...

MaNo

• Pistolet
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 31, 2022, 08:02:02 pm »
Orientuje się może ktoś jak długo trzeba czekać na akceptację klubu po złożeniu wniosku o licencję?

do 3 dni max

Dawid Wójs

• Arsenał
  • Pistolet
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 31, 2022, 10:08:16 pm »
Samo złożenie wniosku nie uruchamia procesu - trzeba jeszcze opłacić pierwszą licencję. Bez tego nic nie wyjdzie z klubu to PZSSu.

Grzesiek91

• Licencja
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 01, 2022, 07:50:17 am »
Klub na drugi dzień zaakceptował, a na kolejny opłacił składkę. Sprawnie to poszło, jestem wdzięczny klubowi. Teraz czekamy dalej. 🙂

MaNo

• Pistolet
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 01, 2022, 07:53:08 am »
Złożenie pierwszej licencji:

1. Logujemy się na portal PZSS - wybieramy złóż wniosek o licencję zawodniczą - zaznaczamy dyscypliny, tu uwaga nie ma konieczności zaznaczenie wszystkiego PKS, można w każdej chwili rozszerzyć ale to dodatkowe 50zł, ale zakładam że ktoś teraz tylko P a na 2023 już PKS - tak, tak można.
2. opłatę za wydanie wnosimy przez zawodnik.rezultaty24.pl . mój klub / wnioski / wydanie pierwszej licencji
3. i czekamy - jak zawsze
4. po 3 dniach sprawdzamy czy na portal.pzss.org.pl zmienił się status licencji - jeśli nie to atakujemy Maćka, ale zanim to zrobisz sprawdź czy w zawodnik.rezultaty24.pl zmienił się status na - wniosek rozpatrzony pozytywnie, bo to jest pierwszy sygnał że ktoś się tym już zajął.
5. po 3-5 tygodni ciesz się plastykiem z napisem LICENCJA AWODNICZA

Tu mała uwaga. znajdujemy się w takim śmiesznym czasie, o co chodzi ?
od dnia 1 listopada wnioski na licencję zawodniczą będą przyjmowane na dwa okresy, na rok 2022 oraz na 2023, tym samym warto się zastanowić czy nie poczekać na  1 listopad i złożyć wniosek już na 2023 bo ? złożony wniosek na 2022 będzie wymuszał wykonanie wymaganych startów do przedłużenia licencji, Fakt - wszystkie wymagane starty robimy w jeden weekend - nie jest to ilość zawodów a startów w konkurencjach proszę tego nie mylić !

mateuszr

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 02, 2022, 02:54:17 pm »
Licencja w 2 dni od złożenia wniosku, znacznie sprawniej to poszło niż się spodziewałem :) To teraz z samym numerem licencji można już zapisać się na zawody?

Gallanonim76

• Global Moderator
  • Karabin
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 02, 2022, 03:08:52 pm »
Tak, jeśli masz nadaną licencję, masz jej nr, to jak najbardziej od najbliższych zawodów starty liczą Ci się do przedłużenia licencji.
Nie zapomnij wprowadzić nr licencji w profilu na REZULTATY24.
Life is brutal and full of zasadzkas...

MaNo

• Pistolet
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 03, 2022, 07:51:21 am »
Licencja w 2 dni od złożenia wniosku, znacznie sprawniej to poszło niż się spodziewałem :) To teraz z samym numerem licencji można już zapisać się na zawody?

Gratulacje, !!

Teraz nie zapomnij by przed zawodami zapoznać się tematem udostępnienia broni, no chybna że masz kogoś znajomego, kto będzie na tych samych zawodach.

Nie każdy organizator udostępnia, a w szczególności nie swoim klubowiczom. Na niektórych zawodach jest tak że broń jest na stanowisku i nie ma z tym problemu, jednak nie zawsze tak jest.

Na naszych klubowych KKS - Arsenał, dla naszych klubowiczów nie ma z tym większego problemu, szukasz Maćka i z nim temat załatwiasz, nie zapomnij zaznaczyć przy rejestracji znacznika - Broń klubowa - nie oznacz to, że masz opłacone udostępnienie broni, to rozliczasz się z udostępniającym, jednak organizatorom pozwala to na posiadanie wiedzy ile takich osób teoretycznie będzie, by zabezpieczyć odpowiednią ilość amunicji.

Jeśli nikt nie zaznacza to oznacza dla nas jako organizatorów - nie noś ton kolejnych szpejów na zawody - myślę że czytelne.

mateuszr

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 03, 2022, 11:30:01 am »
Zapisałem się na zawody 11.09 i zaznaczyłem broń klubową. Mam wybrane 2 konkurencje pistolet, 2 karabin, 2 strzelba.

Aby wypełnić 4+2+2 zostają mi rozumiem jeszcze conajmniej 2 starty w jednej z dyscyplin. Musi to być pistolet czy mogę na innych zawodach zrobić 2 stary ze strzelby na przykład? Ma to jakieś znaczenie?