Sprawy klubowe > Zawody
Tarcze klubowe
Cybul:
--- Cytat: Margreta w Luty 13, 2023, 10:09:54 pm ---Wewnętrzne dziesiątki oraz zwykłe dziesiątki są wpisywane do ilości punktów normalnie jako 10, ale wewnętrzne są dodatkowo wpisywane do R24 w osobnym okienku ilościowo. Więc można w systemie sprawdzić ile kto miał wewnętrznych.
--- Koniec cytatu ---
Małgosiu :D zasady znam :D tylko jak na tarczach 50m są wybrane centralne :D (przypuszczam że takie które nie stykają się (lub w większości są po stronie 10 :D) tylko właśnie które :D sędzią nie jestem stąd moje pytanie :D bo przy tarczach na 100 metrów sprawa dla mnie oczywista :D
Margreta:
Tomek, odpisuję co wiem na wątpliwość Darlona, a wiem tylke że wewnętrzne dziesiątki są w systemie odnotowywane dodatkowo. A jeśli chodzi o ocenę tarcz to Sędzia, obok którego miałam okazję parę razy pracować, używa prostego kalibromierza. Jako że też sędzią nie jestem, to nie wiem czy do wszystkich tarcz taki kalibromierz znajduje zastosowanie :)
Darlon:
z liczeniem wewnętrznych to chyba się zmieniało bo pamiętam że kiedyś nie były liczone (z 2 lata temu?). Ogólnie na tak małej tarczy trudno jest liczyć wewnętrzne i zewnętrzne gdzie nawet nie da się tego wyszczególnić. Są wzory tarcz na których wewnętrzna 10 to kropka - na przykład Kpn. Na tarczy snajper trudno też trafić nie rozdzierając brzegów 10-ki - podłoże plus papier na którym jest drukowana. Kalibromierzem da się to ogarnąć w miarę. Ale jak liczą to fajnie
dulare:
--- Cytat: Darlon w Luty 14, 2023, 12:34:08 am ---z liczeniem wewnętrznych to chyba się zmieniało bo pamiętam że kiedyś nie były liczone (z 2 lata temu?). Ogólnie na tak małej tarczy trudno jest liczyć wewnętrzne i zewnętrzne gdzie nawet nie da się tego wyszczególnić. Są wzory tarcz na których wewnętrzna 10 to kropka - na przykład Kpn. Na tarczy snajper trudno też trafić nie rozdzierając brzegów 10-ki - podłoże plus papier na którym jest drukowana. Kalibromierzem da się to ogarnąć w miarę. Ale jak liczą to fajnie
--- Koniec cytatu ---
Przy KPN akurat: W tarczy do strzelania z karabinu pneumatycznego, dziesiątką wewnętrzną jest przestrzelina, która całkowicie zasłoni półmilimetrową dziesiątkę.
Może przy snajperze liczą podobnie, jak przestrzelina zasłoni środek znaku X to jest wewnętrzna? Trzeba będzie dopytać sędziów :)
Adamek:
Tak dla ciekawości:
metody oceniania dziesiątek przy karabinie pneumatycznym:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej