Autor Wątek: Pistolet dynamiczny miniSpeed - 22lr  (Przeczytany 927 razy)

Grumpy

• Arsenał
  • Licencja
  • *
Pistolet dynamiczny miniSpeed - 22lr
« dnia: Lipiec 06, 2022, 10:28:45 am »
Kto pyta nie błądzi albo błądzi jak mu źle powiedzą.

Czy w tej konkurencji można mieć więcej niż 2 magazynki? Pytanie pojawiło się z uwagi na to, że tor posiada przeważnie 20 strzałów, a magazynek do pistoletu w większości przypadków posiada 10szt naboi. Wymagana jest zmiana magazynka podczas wykonywania konkurencji. Teoretycznie nie ma szans na poprawkę przy strzale poza "alfa" jeśli masz załadowane 20 szt. (po 10 szt. w magazynku x 2 magi). Jest możliwość startowania z 3 załadowanymi magazynkami tak, żeby mieć możliwość dostrzelić wszystkie cele?

Bartek

• Strzelba
    • Legion
Odp: Pistolet dynamiczny miniSpeed - 22lr
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 06, 2022, 11:43:58 am »
Jeżeli w czasie konkurencji nie ma ograniczenia co do ilości magazynków i amunicji to możesz używać więcej magazynków. Inaczej np posiadacz Taurus TX 22, który ma magazynki po 16 szt by miał większe szanse.
Mój klub: Legion Tarnów -> https://legion.net.pl/

Grumpy

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 06, 2022, 01:41:35 pm »
Nie no to jasne. Wiem, że nie ma ograniczenia co do ilości amunicji. To w takim razie bardziej konkretnie. Chodzi mi o Bochnie. Czy jest ograniczenie co do ilości magazynków w tej konkurencji? Wiesz Bartek? Albo ktokolwiek?

Nii

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 06, 2022, 02:02:17 pm »
Tu masz regulamin z zawodów które odbyły się 29 maja. https://kksarsenal.pl/wp-content/uploads/2020/02/25_KKS-Arsenal_Regulamin_konkurencji_Zal_24_P_PdyMiniSpeed.pdf

- Zawodnik ładuje dwa magazynki dowolna ilością amunicji, w przypadku posiadania jednego magazynka, dopuszczalne jest doładowywanie w trakcie trwania konkurencji

Pamiętam że ktoś przed startem pytał o to sędziego i było info że można mieć więcej magazynków, a jak masz jeden możesz doładować. Najważniejsze było by w czasie konkurencji pomiędzy pierwszym i ostatnim strzałem musi nastąpić zmiana magazynka, zmiana wykonywana jest przez zawodnika w dowolny momencie konkurencji

Edit:
@Bartek - zweryfikujesz info u "góry" ??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2022, 02:04:37 pm wysłana przez Nii »

Bartek

• Strzelba
    • Legion
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2022, 03:02:46 pm »
Z informacji, które mam na ten moment tak jest.

Grumpy

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 06, 2022, 03:16:40 pm »
Dzęki Nii & Bartek - to wiele wyjaśnia.

1 primo -  2 magi to 2 magi jeśli regulamin tak stanowi to 3 mieć nie można. Czyli wchodzi w grę ogarnięcie Taurusa TX22, Siga P322 czy tam jakiegoś KelTeca lub celne strzelanie z dwoma magami po 10szt. No chyba, że "góra" się zlituje i będzie można mieć więcej :) ale to powinno być napisane jasno w regulaminie, żeby znowu ktoś nie wpadł na pomysł robić protestu jak się sędzia zgodzi na więcej magazynków a napisane jest, że dwa.

2 primo ultimo - gdzie są te regulaminy? W zeszłym roku były na stronie. Teraz jak się wchodzi w zakładkę Zawody/Regulaminy konkurencji mamy tylko załączniki do strzelby. Ja wiem, że nowe są opracowywane i chwała Wam za to. Mniej więcej wiem co i jak jeśli chodzi o każdą konkurencję ale na pamięć nie znam stąd było pytanie o ilość magów.
Pytam w imieniu nowych osób, jak przygotować się do startu w zawodach skoro konkurencje nie są podlinkowane do opisów. Zostaje studiowanie przepisów ISSF/PZSS chyba.

@Nii - skąd masz ten .pdf? Masz tego więcej? A może nie umiem szukać...

Nii

• Arsenał
  • Karabin
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2022, 03:53:44 pm »
1 primo -  2 magi to 2 magi jeśli regulamin tak stanowi to 3 mieć nie można.
No właśnie można, bo w regulaminie masz Zawodnik ładuje dwa magazynki a nie Zawodnik ładuje tylko dwa magazynki
Akurat ograniczenia są zazwyczaj wprost napisane.

Pdf mam z rezultaty24-->moje rezerwacje. Jak startowałeś i był podpięty regulamin to jeszcze można podejrzeć stare wersje. Jak zauważyłeś nowe są w opracowaniu i wszyscy czekamy cierpliwie ;)

Jak cos jeszcze nie wiadomo, pytaj śmiało na forum :)

Grumpy

• Arsenał
  • Licencja
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 06, 2022, 05:43:44 pm »
No dobra. Może rzeczywiście ta część "Zawodnik ładuje dwa magazynki" została przykładowo skopiowana z części regulaminu od centralnego speeda, na zasadzie kopiuj/wklej. Tam dwa magi spokojnie wystarczą.

W idealnym świecie powinno być "zawodnik ładuje magazynki" - dobra nie czepiam się :P

Znalazłem te regulaminy, dziękować.

Bartek

• Strzelba
    • Legion
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 06, 2022, 06:12:23 pm »
Aktualnie nie ma regulaminów inne niż do strzelby... jeżeli widzicie u mnie siwe włosy to one są właśnie po przepchaniu tych do strzelby. Przygotowałem kolejne związane z karabinami i czekam...

Jest to wyjaśnione w sprawozdaniu ze spotkania z Zarządem.

MaNo

• Pistolet
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 31, 2022, 08:43:09 pm »
Aktualnie nie ma regulaminów inne niż do strzelby... jeżeli widzicie u mnie siwe włosy to one są właśnie po przepchaniu tych do strzelby. Przygotowałem kolejne związane z karabinami i czekam...

Jest to wyjaśnione w sprawozdaniu ze spotkania z Zarządem.

A - już są !! i to dwa nowe 8)