Dyskusja ogólna > Patent, licencja, prawo, badania, itd
Badania do pozwolenia - które wybrać ?
Mateusz J:
Też polecam Rusznikarską. W moim przypadku - dostałem kartkę z pokojami które trzeba odwiedzić. W zależności od tego jak sobie to poukładasz możesz wyjść w miarę szybko (czasami na dany pokój jest większy natłok niż inny - wtedy warto pójść gdzie indziej i poczekać aż kolejka się rozejdzie - w moim przypadku się udało). Spotkała mnie też dziwna sytuacja. Poszedłem do okulisty, a potem do ciemnicy. Pani z ciemnicy zdziwiła się, że okulista nie przekierował mnie najpierw do niej - ponoć okulista ma tendencję to denerowania się na nią, gdy podczas badań nie będzie miał dostępu do wyników z ciemnicy :D Oprócz tego wszystko poszło sprawnie i przyjemnie :)
koyot:
For the record.
Już jestem "po". Z sukcesem. Dzwoniłem również do prezesa, ale trzeba by jeździć od lekarza do lekarza. Zdecydowałem się na Rusznikarską i zajęło mi to od 13 do 17. Głównie to się tam ... czeka na następnego lekarza:)
Koledzy adepci strzelectwa którzy tam byli z okolicznych miast (od Jaworzna aż po Tarnów) mówili, że tutaj to 1 dzień, a u nich to tydzień trzeba by jeździć.
wodan:
Dla potomnych:
Jestem również po szczęśliwym "po" tyle, że przetestowałem nową miejscówkę - medycyna pracy Niska 2 (skoro przy patencie dr. Góra się polecał, to postanowiłem sprawdzić).
Wszystko pod jednym dachem, termin umówiony w poniedziałek, badania w piątek (tj. dzisiaj).
Start o 14.00, najpierw okulista, później psychotesty z przerwą na psychiatrę, psycholog oraz orzecznik (dr. Góra). Całość zakończyłem o 17.00 czyli jakby nie patrzyć 3h.
Na spokojnie, miło, kulturalnie, pogawędka z paniami od psychologii i psychiatrii oraz panem okulistą na luzie, ze zrozumieniem i bez doszukiwania się bóg jeden wie czego. Orzecznik krótko i rzeczowo.
Koszt 600,00 zł.
Czyli jakby ktoś potrzebował, to jest alternatywa dla Rusznikarskiej.
Ze swojej strony polecam.
cyrkon:
Równiez polecam tą miejscówkę. Orzecznikiem jest Marek Góra, super gość.
KaeM:
Jako iż mam termin niedługo , jak to tam wygląda na Niskiej ? Jest jakaś recepcja / rozpiska gdzie te badania (który pokój pierwszy) ?
Jakby mógł ktoś podzielić się doświadczeniem bym nie musiał tam krążyć w tłumie ludzi który zapewne po wczorajszym egzaminie się objawi.
9.06 oczywiście urlopują , potem chyba psycholog czy psychiatra też na urlopie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej